Akıştasın: “Gelenek ile Gelecek Arasında Sıkışan Şehir İnsanları: ‘Kent Sıkıntısı’ Sergisi Sanatseverlerle Buluşuyor”

Yükleniyor...
svg

“Gelenek ile Gelecek Arasında Sıkışan Şehir İnsanları: ‘Kent Sıkıntısı’ Sergisi Sanatseverlerle Buluşuyor”

Ekim 7, 20243 dk okuma süresi

Mülkiyeliler Birliği Sergi Salonu yeni dönemde sanatseverlere kapılarını Levent Gönenç’in “Kent Sıkıntısı” isimli karikatür ve illüstrasyon sergisi ile açacak. 05-11 Ekim 2024 tarihleri arasında görülebilecek olan serginin açılışı 05 Ekim 2024, saat 15.00’de gerçekleştirildi.

1968 Ankara doğumlu olan Levent Gönenç lisans, yüksek lisans ve doktora çalışmalarını hukuk alanında yaptı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde akademik kariyerine devam eden Gönenç 2014 yılında Anayasa Hukuku Anabilim Dalı’na “Profesör” olarak atandı ve 2021 yılında emekli olana kadar bu görevini sürdürdü. Küçük yaşlardan beri karikatürle de ilgilenen Gönenç 1982-1990 yılları arasında Turkish Daily News gazetesinde günlük karikatürler çizdi.

1992 yılında Yapı Kredi Yayınları tarafından Zamanın Çizgili Tarihi ismiyle çizgili günlükleri yayımlandı. 2003-2006 yılları arasında Hayvan dergisinde “Aile Çay Bahçesi” isimli köşesiyle karikatür çalışmalarını sürdürdü. Gösteri, Kitap-lık, Birikim gibi çeşitli dergiler için illüstrasyonlar yapan, animasyonla ilgilenen Gönenç, karikatür tarihi ve teorisiyle ilgili yazılar da yazdı. Bu yazıların bir kısmı Levent Cantek ile birlikte kaleme aldığı Muhalefet Defteri, Türkiye’de Mizah Dergileri ve Karikatür (YKY, 2017) isimli kitapta toplandı. OT dergisi için “Göz Hakkı” isimli köşeyi hazırladı. Aynı isimli kitabı OT Kitap tarafından 2018 yılında basıldı. Son olarak Gönenç’in Yekta Kopan’ın bir öyküsünden yola çıkarak çizdiği Sarmaşık isimli grafik roman 2020 yılında Can Yayınları tarafından yayımlandı.

Koordinatörlüğü Ayşegül Atmaca tarafından yapılan “Kent Sıkıntısı” isimli sergide Levent Gönenç yıllar içinde biriktirdiği çizimlerini bir konsept etrafında bir araya getiriyor. Gönenç karikatür ve illüstrasyonlarıyla; teknolojik gelişmenin, çarpık kentleşmenin, iklim krizinin izini sürüyor; kaybolan incelikleri, haklı öfkeleri, körleştiren suskunlukları, yoksulluğu, yalnızlığı, sokakta yaşayanları çizgisine dahil ediyor. Ve nihayetinde Gönenç şu soruyu soruyor: “Aslında biz kent insanları her gün gelenekle gelecek arasında sıkışmış olmanın bedelini ödemiyor muyuz?”

Bu haber adada kalmaya devam etsin mi?

Kalsın0SonuçlarGitsin
0 People voted this article. 0 Upvotes - 0 Downvotes.
svg

Aklında bir şey mi var?

Yorumları göster / Yorum yap

Cevap ver

Yükleniyor...
svg