Yükleniyor...
svg

“HAKKI” Festival Yolunda!

Eylül 5, 20242 dk okuma süresi

Başrolünü usta oyuncu Bülent Emin Yarar’ın üstlendiği, Hikmet Kerem Özcan’ın yazıp yönettiği ilk uzun metraj filmi “Hakkı”, 11-15 Eylül 2024 tarihleri arasında 31. Oldenburg Uluslararası Film Festivali’nde yarışacak! Yarar’ın yanı sıra Hülya Gülşen, Cem Zeynel Kılıç, Özgür Emre Yıldırım gibi isimlerin de rol aldığı film, festivalin resmi seçkisi kapsamında sinemaseverlerle buluşacak. “Hakkı”, Ege’de dünya tarih mirası statüsündeki antik kentlerden birinin bulunduğu kasabada ,ailesiyle kendi halinde bir yaşam süren Hakkı’nın, evinin bahçesinde tarihi bir eser bulmasıyla değişen hayatını anlatıyor.

Kısa film ve belgeselleriyle tanınan genç yönetmen Hikmet Kerem Özcan’ın ilk uzun metraj filmi “Hakkı”, dünya prömiyerini Yunanistan’ın Patmosadasında düzenlenen 13. Aegean Film Festivali’nin resmi seçkisinde yaptı. Ardından Kanada’da gerçekleşen 2. Montreal Uluslararası Film Festivali’nde Onur Mansiyonu’na layık görülen film, şimdi de 11-15 Eylül 2024 tarihleri arasında 31. Oldenburg Uluslararası Film Festivali’nde yarışacak.

Mülayim ve sevecen bir adam olan Hakkı, ailesiyle birlikte tarihi bir Ege köyünde yaşamaktadır. Yakınlardaki antik kentin önünde heykelcikler satarak ve yerel turlara rehberlik ederek geçimini sağlar. Bir gün bahçesinde tesadüfen bulduğu tarihi bir eseri bir araba fiyatına satan Hakkı, daha sonra eserin gerçek değerinin çok daha yüksek olduğunu öğrenir ve çok daha fazlasını bulmak ümidiyle hem kendisi hem de ailesi için bedeli ağır, karanlık bir yolculuğa çıkar.

Bu haber adada kalmaya devam etsin mi?

Kalsın1SonuçlarGitsin
1 People voted this article. 1 Upvotes - 0 Downvotes.
svg

Aklında bir şey mi var?

Yorumları göster / Yorum yap

Cevap ver

Yükleniyor...
svg