Akıştasın: Uyanış: Transatlantik Köleliğinin Kurbanlarına Anıt

Yükleniyor...
svg

Uyanış: Transatlantik Köleliğinin Kurbanlarına Anıt

Ağustos 24, 20241 dk okuma süresi

Sanatçı Khaleb Brooks’a ait olan The Wake heykeli, Transatlantik Kölelik Mağdurları Anıtı olarak seçildi ve Londra Müzesi Docklands’ın dışında, West India Quay’de dikilecek. Yedi metre yüksekliğinde bronzdan yapılan deniz kabuğu formundaki bu heykel, köleliğin sembolü haline gelmiş deniz kabuklarına bir gönderme niteliğindedir.

Köleliğin fiyatı eski zamanlarda sıklıkla deniz kabukları cinsinden ifade edilirdi ve bu durum “köle ticaretinin kabuk parası” olarak adlandırılırdı. Heykel, karanlık tarihe ışık tutarken aynı zamanda dayanıklılığın bir sembolü olarak deniz kabuğunu kullanarak düşünce ve yansıma için bir alan yaratmayı amaçlamaktadır.

Brooks’un eseri olan The Wake, diğer altı eser arasından seçilerek 2026’da West India Quay’deki London Museum Docklands’ın dışında sergilenecek. Londra, tarihinde transatlantik köle ticaretinde önemli bir rol oynamış ve müze bu gerçeği kabul ederek kalıcı bir sergiye ev sahipliği yapmaktadır.

The Wake eseri, Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan tarafından da desteklenmekte olup, başkentin insanlara uyguladığı kötü muameleye dikkat çekerek eğitim amacı gütmektedir. Heykel, tarihimizi ve toplumsal değişim için gerekliliği vurgulayarak bizlere yol göstermektedir.

Bu haber adada kalmaya devam etsin mi?

Kalsın0SonuçlarGitsin
0 People voted this article. 0 Upvotes - 0 Downvotes.
svg

Aklında bir şey mi var?

Yorumları göster / Yorum yap

Cevap ver

Yükleniyor...
svg