Akıştasın: Avrupa Film Akademisi Adayı “Tereddüt Çizgisi”

Yükleniyor...
svg

Avrupa Film Akademisi Adayı “Tereddüt Çizgisi”

Ağustos 16, 20241 dk okuma süresi

Dünya prömiyerini 80. Venedik Film Festivali’de yapan Selman Nacar’ın ödüllü son filmi “Tereddüt Çizgisi”, Avrupa Film Akademisi 2024 ödülleri adaylarının belirleneceği filmler arasına seçildi. Akademinin 3000’in üzerindeki üyenin oylarıyla önümüzdeki günlerde adaylar netleşecek ve 5 Kasım 2024 tarihinde açıklanacak. Avrupa Film Akademisi’nin ödül töreni ise 7 Aralık 2024 tarihinde Lucerne’de gerçekleşecek.

Tülin Özen’in başrol oyuncusu olarak boy gösterdiği filmde, Özen’in dışında Oğulcan Arman Uslu, Gülçin Kültür Şahin, Vedat Erincin, Erdem Şenocak eşlik ediyor. Selman Nacar’ın “İki Şafak Arasında”dan sonraki ikinci uzun metrajlı filmi “Tereddüt Çizgisi”, Avukat Canan’ın masum olduğuna inandığı ve uzun süredir avukatlığını yaptığı cinayet zanlısının hüküm duruşmasına denk gelen gününde, Canan’ın kendi vicdanıyla yüzleşmek zorunda kalması konu ediliyor.

Zürih, Free Zone, Cinemed Brüksel Akdeniz ve Aras Film Festivallerinden ödüllerle dönen, Türkiye prömiyerini de 43. İstanbul
Film Festivali’nde yapan “Tereddüt Çizgisi”, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu (Tülin Özen) ve FIPRESCI (Uluslararası Film Eleştirmenleri Birliği Ödülü) ödüllerini kazanmıştı.

Bu haber adada kalmaya devam etsin mi?

Kalsın0SonuçlarGitsin
0 People voted this article. 0 Upvotes - 0 Downvotes.
svg

Aklında bir şey mi var?

Yorumları göster / Yorum yap

Cevap ver

Yükleniyor...
svg