Akıştasın: Zamanın Ötesinde Bir Film: 12 Maymun

Yükleniyor...
svg

Zamanın Ötesinde Bir Film: 12 Maymun

Ağustos 8, 20241 dk okuma süresi

 

Terry Gilliam’ın 1995 yapımı bilimkurgu gerilim filmi “12 Maymun”, sert ve zorlu bir zaman yolculuğu filmidir. Hayvan hakları terör örgütü tarafından yayılan bir süper virüs tüm  kurtulanları yeraltına inmeye zorladıktan sonra, Cole virüsün  yayılmasını engellemek için zamanda geriye gitmekle görevlendirilir. Tipik Gilliam tarzında, kahramanımız için hiçbir şey yolunda gitmez ve kendini zaman döngülerinin saf varoluşsal dehşetiyle karşı karşıya bulur.

 

Bruce Willis, 12 Maymun ve Mirası

Bakın, “12 Monkeys”i izlemediyseniz, kesinlikle izlemelisiniz. Her türlü esere  ilham veren bir klasiktir. Willis’in en iyi rollerinden ve ayrıca Brad Pitt’in gerçekten harika  performansıyla – gezegeni insanlardan arındırmak ve hayvanların hükmetmesini isteyen derin bir zihinsel hastalığa sahip hayvan hakları aktivistini canlandıran – ve Willis’in Cole rolündeki yürek parçalayıcı performansıyla birlikte, harika bir filmdir.

Gerçekten, “12 Maymun” Ridley Scott’ın “Blade Runner”ı ve Danny Boyle’un “Trainspotting”i ile birlikte beni sinemaya aşık eden filmlerden biriydi. Zaman geçtikçe daha da geçerliliğini koruyan, çağlar boyunca hatırlanacak bir bilimkurgu klasiğidir.

Bu haber adada kalmaya devam etsin mi?

Kalsın0SonuçlarGitsin
0 People voted this article. 0 Upvotes - 0 Downvotes.
svg

Aklında bir şey mi var?

Yorumları göster / Yorum yap

Cevap ver

Yükleniyor...
svg