Akıştasın: Londra’daki Hard Rock Cafe’de Sergilenen Hazineler

Yükleniyor...
svg

Londra’daki Hard Rock Cafe’de Sergilenen Hazineler

Temmuz 27, 20242 dk okuma süresi

Londra’ya ilk kez gelen bir turisti tanımanın en iyi yolu nedir? Eğer yürüyen merdivenin solunda durmuyorlarsa kesinlikle Hard Rock Cafe tişörtü giyiyorlardır. 1971 yılında Hyde Park Köşesi’nde açılan ilk şubesi Americana’nın İngiliz kıyılarına gelişi niteliğindeydi.  Rolling Stones’un müzikleri eşliğinde bayraklarla süslenmiş burgerler sunarak ticaret yapan Hard Rock Cafe, aynı zamanda kraliçeden gelen rock’n’roll mirasını da sergiliyor.

Mekanın ana restoranında görülebilen birçok eşyanın yanı sıra, 2000 yılından beri Hard Rock Cafe’de bir hatıra eşyası kasası bulunmaktadır. “Gizli hazineler” nitelendirmesi kullanılsa da, Vault’un önünde görülen neon kırmızı tabela, ziyaretçileri sanki bir dehlize giriyor gibi hissettirmektedir. Madonna’nın 1990 Blond Ambition turnesinde giydiği büstiyer gibi ikonik parçalar burada sergilenmektedir. Vault’a adım attığınız anda, bir zengin müzisyenin özel koleksiyonunun bodrumuna izinsiz girmiş hissine kapılırsınız. Elvis’e ait gösterişli kürklü palto, Eric Clapton’ın sakladığı Fender’ına gelen cevap notu ve Slash’in November Rain videosundaki kıyafeti gibi eşyalar da koleksiyonun önemli parçalarını oluşturmaktadır.

Hard Rock Cafe, müzik tarihine damga vurmuş isimlerin eşyalarını ziyaretçilere sunarak, popüler kültür parçalarını sergilediği bir müze niteliğindedir. Gitarlar, sanatçıların imzalı eşyaları ve özel eşyaların yanı sıra, unutulmaz anekdotlar ve el yazısı notlar da koleksiyonun parçasıdır.

Buraya mutlaka yolunuz düşmeli!

Bu haber adada kalmaya devam etsin mi?

Kalsın0SonuçlarGitsin
0 People voted this article. 0 Upvotes - 0 Downvotes.
svg

Aklında bir şey mi var?

Yorumları göster / Yorum yap

Cevap ver

Yükleniyor...
svg