Akıştasın: Hans Zimmer Gladyatör 2; Besteleri Kim Yapacak?

Yükleniyor...
svg

Hans Zimmer Gladyatör 2; Besteleri Kim Yapacak?

Temmuz 25, 20245 dk okuma süresi

 

Ridley Scott, 2012’de “Prometheus” ile “Alien” evrenine ilginç bir yan yol izlediğinde, “Gladyatör” devam filminin sıkça tartışılan fikri o kadar da uçuk bir fikir gibi görünmeye başladı. Eğer film yapımcısı, onu bir gecede Hollywood’un en ünlü (ve taklit edilen) yönetmenlerinden biri haline getiren muazzam etkili bilimkurgu korku şaheserini yeniden ziyaret etmeye açıksa, neden bir başkası Roma İmparatorluğu mücadelesi için arenaya geri dönmesin? Filmin kablolu ve yayın kanallarındaki kalıcı popülaritesi, para sıkıntısı çeken Paramount’un bile ona istediği gibi harcaması için dünyadaki tüm parayı vereceği anlamına geliyordu. Pedro Pascal, Paul Mescal ve iki kez Akademi Ödülü sahibi Denzel Washington’ı içeren bir oyuncu kadrosunu bir araya getirebildiğinizde, çok ciddiye alınacaksınız.

“Gladyatör” filminde Maximus karakterini canlandırmasıyla En İyi Erkek Oyuncu Oscar’ını kazanan Russell Crowe, “Gladyatör II” filminde geri dönmeyecek olsa da (ilk filmde bir nevi ölmüştü), görüntü yönetmeni John Mathieson ve yapım tasarımcısı Arthur Max, Scott’la birlikte ikinci yüzyıla geri dönmekten fazlasıyla mutlu oldular. “Gladiator II”nin ilk fragmanına bakılırsa, o dünyanın görünümünü ve hissini mükemmel bir şekilde yeniden yakalamışlar ve bazı baştan çıkarıcı yeni sahneler eklemişler. Gladiyatör”ün müziğine gelince, ufak bir değişiklik fark edebilirsiniz. Efsanevi besteci Hans Zimmer, Oscar’a aday gösterilen orijinal bestesini genişletme fırsatını reddetti ve protege’i ve uzun zamandır işbirlikçisi olan Harry Gregson-Williams’ın antik Roma’nın vahşetine senfonik öfkeyi getirmesi için kapıyı açık bıraktı.

Peki Zimmer neden çekildi?

Geçtiğimiz Mart ayında Curzon ile yapılan bir röportajda Zimmer, “Gladiator II”yi reddetme kararının zor olmadığını söyledi. “Ben o dünyayı yaptım,” dedi. “Ve bence iyi yaptım.”

Geçmişte birçok filme imza atmışken neden aniden devam filmlerinde yer almadığını merak ediyorsanız, sorduğunuz için mutlu!

Zimmer, Curzon’a şöyle dedi:

“Devam etme ve kendi işimle karşılaştırılmama fikrini sevdim. Öyle ya da böyle bundan bıkmıştım, üç Batman filmi ya da dört ‘Karayip Korsanları’ filmi yapmıştım. Ve ‘Gladiator’ kalbimde özel bir yere sahip. Tamamen disiplinsiz olduğunu düşünüyorum. En muhteşem müziği yazmış olsam bile önemli olmazdı, çünkü ilk filmdeki müzik insanların kalplerine kazınıyor.”

Zimmer, Jon Favreau’nun “Aslan Kral”ın işe yaramaz yeniden canlandırmasının puanlanmasından duyduğu hayal kırıklığını dile getirdi ve burada kendini tekrar ettiğini hissetti. Ayrıca eski asistanının Scott’a birinci sınıf bir puan verme becerisine olan büyük güvenini dile getirdi. Zimmer’a göre:

“[Gregson-Williams] Tony ve Ridley Scott ile çok iyi arkadaştı. Harry benim için ailedir. Olağanüstü bir besteci olan Harry, filme gerçekten iyi bir katkıda bulunacak. Bana güvenin. Harry ve ben bunun üzerinde konuştuk. Eski melodilere sadık kalıp yeni bir şeyler eklemeliyiz. Bu yüzden A’da olacağız.”

Umarım öyle olur, çünkü büyük olasılıkla öyle olacak. Aklı hocasının “Dune: Part Two” bestesiyle yarışıyor ve bu yıl En İyi Özgün Müzik Oscar’ına aday gösterildi.

“Gladyatör II” 22 Kasım 2024’te sinemalarda gösterime girecek.

Bu haber adada kalmaya devam etsin mi?

Kalsın0SonuçlarGitsin
0 People voted this article. 0 Upvotes - 0 Downvotes.
svg

Aklında bir şey mi var?

Yorumları göster / Yorum yap

Cevap ver

Yükleniyor...
svg