Akıştasın: Dünyanın En Çok İzlenen Platformu: Netflix

Yükleniyor...
svg

Dünyanın En Çok İzlenen Platformu: Netflix

Temmuz 23, 20243 dk okuma süresi

 

Netflix’in iki yıl önce zor günler geçirdiği düşünülüyordu. Küresel abone sayıları on yıldan fazla bir süre sonra ilk kez düşerken, Amazon Prime Video, Disney+ ve HBO Max (2023’te Max olarak yeniden markalandı) gibi rakipleri abone sayısında artış yaşadı. Netflix hala önde gelen bir konumda olsa da (YouTube hariç), “Friends”, “Cheers” ve “The Office” gibi favori dizilerin haklarını kaybetmeye devam ettiği için kârlılığı azaldı. Bu rakipler, orijinal içerik üretimini hızlandırırken ve diğer film ve televizyon yapımlarının haklarını alırken, Netflix’in liderliğini gelecek yıllar için sorgulanmaya başlandı.

Netflix’in yeni yayınlanan üç aylık raporuna göre şirket tekrar güçleniyor. Son çeyrekte sekiz milyon yeni abone kazanarak (Wall Street analistleri beş milyonun altında yeni kayıt bekliyordu), sektör tahminlerinin üzerine çıkarak 2023’ten itibaren kârını %44 artırdı. Bloomberg’e göre, sektör gözlemcileri artık Netflix’in toplam abone sayısında “üstün” bir konumda olduğuna inanıyorlar. Bu arada, Disney, Warner Bros Discovery ve Paramount, yayın kayıplarının yol açtığı zararları sınırlamak için harcamalarını azaltmaya başladılar.

Peki Netflix nasıl geri dönüş yaptı?

 

Netflix, Zor ve Erken Bir Şekilde Abone Liderliği Yakaladı

Amazon ve Apple, devasa firmalar olarak farklı konumlara sahipler ancak Netflix’in devam eden abone liderliği, bir Prime Video aboneliğinin genel Amazon Prime üyeliği içinde olduğunu düşündüğümüzde bir o kadar etkileyici. İkisinin de Netflix’in abone hakimiyetini nasıl ele geçirebilecekleri hala belirsizliğini koruyor.

Yayın savaşları hiç bitmeyecek ancak şu anda savaşlar ikincilik için veriliyor. Netflix neredeyse yenilmez görünüyor.

 

Bu haber adada kalmaya devam etsin mi?

Kalsın0SonuçlarGitsin
0 People voted this article. 0 Upvotes - 0 Downvotes.
svg

Aklında bir şey mi var?

Yorumları göster / Yorum yap

Cevap ver

Yükleniyor...
svg