Akıştasın: Roma’da Yeni Keşif: Caligula’nın Bahçesi Bulundu

Yükleniyor...
svg

Roma’da Yeni Keşif: Caligula’nın Bahçesi Bulundu

Ağustos 1, 20242 dk okuma süresi

 

Roma’daki Piazza Pia, 2025’te Vatikan’da kutlanacak Jübile Yılı öncesinde geçirdiği bir değişim süreci sırasında, İtalyan arkeologlar, Vatikan’a atfedilen bir revak ve bahçenin kalıntılarını gün yüzüne çıkardılar. Bu kalıntılar,  İmparator Caligula’ya kadar uzanıyor.

Mimari kalıntılar arasında bir traverten duvar, sütunlu bir revak ve alanda bulunan metal boruyla sulama yapılan açık bir alan yer almakta. Tiber Nehri’ne bakan Piazza Pia, bir zamanlar Vatikan’ın geniş bir arazisini kapsayan gömülü Agrippina Bahçeleri’nin içinde bulunuyordu.

Bahçe boyunca uzanan su borularındaki yazılar, Caligula’nın adını taşıyan Gaius Caesar Augustus Germanicus’a ve baba tarafından büyük büyükannesinin adına referans veriyor. Bu yazıtlar, mülkün Germanicus ailesinden geldiğini, sonra Yaşlı Agrippina’ya geçtiğini ve ardından da Caligula’nın hükümdarlığı sırasında miras kalan MS 37 tarihinden önce bu mülkün sahibi olduğunu göstermektedir.

Ayrıca, arkeologlar mitolojik sahnelerin işlendiği pişmiş toprak Campana ve kabartma levhaları da buldular. Bu levhaların çatı veya kanal kapağı olarak kullanıldığı düşünülmektedir. Bu keşifler, geçen ay Piazza Pia’nın altında ortaya çıkan tamonika olarak adlandırılan bir Roma eseri ve tekstil işleme atölyesinin yanı sıra yeni mozaiklerin ve tankların bulunmasıyla ilgili devam eden restorasyon çalışmalarının tam ortasında gerçekleştirildi. Castel Sant’Angelo bölgesindeki Fullonica’nın korunması ve yeniden bir araya getirilmesi planlanıyor.

Bu haber adada kalmaya devam etsin mi?

Kalsın1SonuçlarGitsin
1 People voted this article. 1 Upvotes - 0 Downvotes.
svg

Aklında bir şey mi var?

Yorumları göster / Yorum yap

Cevap ver

Yan daireye geç
Yükleniyor...
svg