Akıştasın: Kati Närhi | İletişim Sanatları

Yükleniyor...
svg

Kati Närhi | İletişim Sanatları

Temmuz 24, 20242 dk okuma süresi

 

Kati Närhi | İletişim Sanatları

Helsinki merkezli illüstratör Kati Närhi’nin canlı renkler, sevimli karakterler ve içgüdüsel dokularla dolu çalışmaları, onun orta yüzyıl modern tasarımına ve doğanın zamansızlığına olan sevgisini yansıtıyor. “Zengin resimlerle dolu kitaplar benim için her zaman büyük bir ilham kaynağı oldu,” diyor Närhi ve yazar ve illüstratör Miroslav Šašek’in estetik tarzının üzerindeki etkisini kabul ediyor. “Zihnimi sürekli olarak kitaplar ve filmlerle besliyorum ve kendimi bir hikaye anlatıcısı olarak görüyorum. İllüstrasyonlarımı sahneler olarak düşünmeyi seviyorum; hikayenin resmin dışında devam ettiğini hissediyorum.”

Helsinki’deki Aalto Üniversitesi’nin grafik tasarım programından mezun olan Närhi, grafik romanlardan illüstrasyonlara olan ilgisini keşfetmiş. “Mezun olduktan sonra bir mağaza zincirinde sanat yönetmeni olarak çalıştım ve moda reklamlarına yoğunlaştım; ancak yan tarafta illüstrasyon yapmaya ve karikatür çizmeye devam ettim,” diye açıklıyor. “Bir grafik roman için yayın anlaşması ve projeyi yürütmek için hibe aldığımda günlük işimden ayrıldım. O zamandan beri ticari komisyonlar ve kendi grafik romanlarım ve resimli kitaplarım üzerinde tam zamanlı bir illüstratör olarak çalışıyorum.”

Komisyonlu işler dışında, sürekli olarak yeni teknikler ve medya ile denemeler yapıyor ve mevcut stilinin serigrafi baskıya olan ilgisini yansıttığını belirtiyor. Närhi, “Her proje, ister belirli bir araba türünü nasıl çizeceğiniz, ister bulutları çizmenin yeni bir yolunu nasıl bulacağınız olsun, yeni bir şey öğrenmek için bir şanstır,” diyor. “Sanırım bir illüstratör olarak asla tamamen hazır olmayacağım ve bu iyi bir şey.”

 

Bu haber adada kalmaya devam etsin mi?

Kalsın0SonuçlarGitsin
0 People voted this article. 0 Upvotes - 0 Downvotes.
svg

Aklında bir şey mi var?

Yorumları göster / Yorum yap

Cevap ver

Yükleniyor...
svg