Akıştasın: Yaşar Kemal’in “Ağrı Dağı Efsanesi” 36 Yıl Sonra Yeniden Şehir Tiyatroları’nda

Yükleniyor...
svg

Yaşar Kemal’in “Ağrı Dağı Efsanesi” 36 Yıl Sonra Yeniden Şehir Tiyatroları’nda

Ekim 3, 20241 dk okuma süresi

Yaşar Kemal’in 1970 yılında yayımlanan, 13 dile çevrilerek yurt dışında da büyük ilgi gören romanı “Ağrı Dağı Efsanesi”, 36 yılın
ardından tekrar Şehir Tiyatroları’nda izleyiciyle buluşuyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda, Yiğit Sertdemir’in uyarlayıp yönettiği “Ağrı Dağı Efsanesi”, 5-9-12 Ekim tarihlerinde Harbiye Muhsin Ertuğrul sahnesinde seyirci karşısına çıkacak.

Ahmet ve Gülbahar’ın aşk hikâyesini konu alan oyun, Kapısına kadar gelen bir atı geri vermeyerek geleneğinden
vazgeçemeyen Ahmet ile, hem atın hem de bölgenin yönetiminde söz sahibi olan Mahmut Han’ın kızı Gülbahar’ın birbirlerine duydukları aşkın hikâyesini anlatan oyun, Yaşar Kemal’in usta kalemiyle kültürün, tarihin izi ve halkın heybetli yükünü omuzlarında taşıyan “Ağrı Dağı Efsanesi”ne dönüşerek bir anlamda ölümsüzleşir.

Dramaturgisini Sinem Özlek’in üstlendiği oyun, Arda Alpkıray, Ayşe Günyüz Demirci, Besim Demirkıran, Can Tarakçı, Cihan Kurtaran, Emrah Can Yaylı, Emre Yılmaz, Ertan Kılıç, Hakan Örge, Murat Üzen, Özge Midilli, Serkan Bacak, Uğur Dilbaz, Yeliz Şatıroğlu, Zeynep Ceren Gedikali gibi geniş bir oyuncu kadrosuyla sahneye çıkıyor.

Bu haber adada kalmaya devam etsin mi?

Kalsın0SonuçlarGitsin
0 People voted this article. 0 Upvotes - 0 Downvotes.
svg

Aklında bir şey mi var?

Yorumları göster / Yorum yap

Cevap ver

Yükleniyor...
svg