Akıştasın: Filmekimi’nde Bu Yıl: Cannes ve Venedik’in Ödüllü Filmleri İstanbul’da

Yükleniyor...
svg

Filmekimi’nde Bu Yıl: Cannes ve Venedik’in Ödüllü Filmleri İstanbul’da

Eylül 26, 20242 dk okuma süresi

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen Filmekimi’nin programı açıklandı. Filmekimi’nde bu yıl Cannes’da
Altın Palmiye’yi kazanan Anora ve En İyi Senaryo Ödülü’nü kazanan The Substance / Cevher, Venedik’te Altın Aslan’ı kazanan The Room Next Door / Yandaki Oda ve Brady Corbet’e En İyi Yönetmen Ödülü’nü kazandıran The Brutalist gibi yapımların yanı sıra tanınmış yönetmenlerin merakla beklenen en yeni filmleri Türkiyeli seyirciyle buluşacak.

Paribu sponsorluğunda gerçekleştirilecek Filmekimi bu yıl 4-13 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek. Beyoğlu’nda Atlas 1948 Sineması, Şişli’de City Nişantaşı – CINEWAM Premium ve Kadıköy’de Kadıköy Sineması ve Sinematek/Sinema Evi’ne ek olarak bu yıl Şişli’de Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda da gösterilecek olan Filmekimi filmlerinin programına festivalin web sitesinden ulaşılabilir.

Açılış “Joker: İki Delilik”le yapılacak

Todd Phillips’in heyecanla beklenen devam filmi “Joker: İkili Delilik”le açılacak festivalin programında, Altın Palmiye’yi kazanan “Anora” ve “Altın Aslan”ı kazanan “Yandaki Oda” Filmekimi’nde Türkiye prömiyerlerini yapacak. Geçtiğimiz günlerde sona eren 81. Venedik Film Festivali’nde Altın Aslan’ı kazanan ve çokça övgü alan Pedro Almodóvar’ın Tilda Swinton ve Julianne Moore’un başrollerini paylaştığı son filmi Yandaki Oda (The Room Next Door) da Filmekimi’nde gösterilecek.

Joker: Folie á Deux: Uzun Zamandır Beklenen Devam Filmi Hakkında Bildiğimiz Her Şey

Bu haber adada kalmaya devam etsin mi?

Kalsın0SonuçlarGitsin
0 People voted this article. 0 Upvotes - 0 Downvotes.
svg

Aklında bir şey mi var?

Yorumları göster / Yorum yap

Cevap ver

Yükleniyor...
svg