Akıştasın: Sanat, Tarih ve Opera Bir Arada: BlackBox Salonu’nda Unutulmaz Kasım Etkinlikleri

Yükleniyor...
svg

Sanat, Tarih ve Opera Bir Arada: BlackBox Salonu’nda Unutulmaz Kasım Etkinlikleri

Ekim 26, 20242 dk okuma süresi

Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’nin etkinlik mekanı BlackBox Salonu, kasım ayında sanat tarihi, opera, resim ve kent kültürü gibi birçok alanda zengin içerikli sohbetlere ev sahipliği yapıyor. Ay boyunca gerçekleşecek etkinliklerde, Cumhuriyet dönemi toplumsal dönüşümlerinden, yapay zeka ve sinemanın ilişkisine kadar geniş bir yelpazede konuşmalar sanatseverlerle buluşacak. Ayrıca, bu sezonda yeni başlayan “Tanıdıkların Gözünden” ve “Ayşegül 20. Yüzyılda” gibi etkinlik dizileri de sanat dünyasının önde gelen isimlerini farklı bakış açılarıyla ele alacak.

Kasım ayının ilk konuşmacıları arasında, 1 Kasım’da Doç. Dr. Hazal Papuççular “Cumhuriyet ve Toplumsal Dönüşüm” başlıklı konuşmasıyla Cumhuriyet’in toplumsal yaşam üzerindeki etkilerini inceleyecek. 2 Kasım’da ise Prof. Dr. Gül İrepoğlu, “Tat ve Sanat: Lezzetli Resimler” sergisinden ilhamla, doğa ve pazar yerlerinden ilham alan eserlerin detaylarını sanatseverlerle paylaşacak. 6 Kasım’da, Doç. Dr. Şebnem Özdemir ve Cenk Caner, yapay zeka ile sinemanın etkileşimine odaklanan bir söyleşi gerçekleştirecekler.

Ay boyunca devam eden diğer dikkat çekici etkinlikler arasında, 9 Kasım’da Azra Zeyrek’in babası sanatçı Güven Zeyrek’i anlattığı “Tanıdıkların Gözünden” etkinliği, 14 Kasım’da Dr. Ali Kayaalp’in Beyoğlu’nun yeme-içme kültürünü ele alacağı konuşması ve 17 Kasım’da Ayşegül Sönmez’in 1920’lerdeki sanat akımlarını irdeleyeceği söyleşi yer alıyor. Ayrıca, 24 Kasım’da W. A. Mozart’ın “Saraydan Kız Kaçırma” operası, opera yönetmeni Figen Ayhan’ın anlatımı ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının performanslarıyla sahnelenecek.

Bu haber adada kalmaya devam etsin mi?

Kalsın1SonuçlarGitsin
1 People voted this article. 1 Upvotes - 0 Downvotes.
svg

Aklında bir şey mi var?

Yorumları göster / Yorum yap

Cevap ver

Yükleniyor...
svg