Akıştasın: Ali İrgin’in ‘Ağ’dan Kozmosa’ Sergisi: Sanatçının Ağlarla Yaratılan Yeni Evreni

Yükleniyor
svg

Ali İrgin’in ‘Ağ’dan Kozmosa’ Sergisi: Sanatçının Ağlarla Yaratılan Yeni Evreni

Mayıs 21, 20254 dk okuma süresi

Yeni sergisini geçtiğimiz günlerde duyuran MAJİ Art Gallery, sanatçı Ali İrgin’in ‘Ağ’dan Kozmosa adlı sergisine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Sergi, 24 Mayıs’ta MAJİ Art Gallery’nin Nişantaşı şubesinde açılıyor. 
 
Son olarak Prof. Dr. Münevver Üçer’in “Gelenek Gelecektir” sergisini hayata geçiren MAJİ Art Gallery şimdi de başarılı sanatçı Ali İrgin’in yeni kişisel sergisine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. ‘Ağ’dan Kozmosa adlı sergi, 24 Mayıs Cumartesi günü galerinin Nişantaşı şubesinde açılıyor, 30 Haziran’a kadar devam edecek.
2012 yılında Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Resim-İş Öğretmenliği’nden mezun olan sanatçı Ali İrgin, bu zamana kadar toplam 7 kişisel sergi açtı. Aynı zamanda birçok karma sergi ile ulusal ve uluslararası sanat çalıştaylarında yer aldı. Yurtiçi ve yurtdışı, resmî ve özel koleksiyonlarda eserleri bulunan İrgin, sanat yolculuğundaki
çok farklı denemelerle beraber kendine özgü bir üslup arayışının sonucu olarak ağlarda kendini buldu.


RESİMLERİNDE BAŞROL AĞLARIN

Bugüne kadar yapılmamışı yapmak, denenmemişi denemek için yoğun bir çaba içerisine giren İrgin’in sanat üslubunda ‘ağ’lar bizi karşılıyor. İrgin’in ağlarla ilk tanışması ise şöyle: İrgin, ulusal bir resim yarışmasına hazırlanırken hayatın zorluğunu ve mücadelesini anlatan bir resim yapmaya karar verir fakat yaptığı resimde mücadeleyi, esareti ya da zorluğu anlatan bir vurgunun olmadığını görür.
Yarım kalmış resim üzerine ne yapacağını düşünürken atölye dışına çıkar ve birden karşısında yırtık, parçalanmış bir ağ fark eder. İşte tam o anda aradığı malzemeyi bulduğunu anlayan İrgin, ağ ile birçok deneme yaptıktan sonra artık ağlar, sanatçının resimlerinin başrolü olur.

SANATÇININ PENCERESİNDEN ÜTOPİK EVRENİ DENEYİMLEME İMKÂNI

Ağlar bir figür olarak tek başına soyut-yarı soyut kompozisyonlarla tuval üzerinde boya ile ortaya çıkıyor. Ağlar, bir nevi bilinç altının bilinç olarak ortaya çıkmasının güzel bir örneği olarak sanatseverleri karşılıyor. İrgin’in sanatı vesilesiyle ağlar ile yola çıkan her izleyici rotasını da kendisi belirliyor. Ağlarla entelektüel bir ütopyada hayal etme ve yaşama iksirini gözlemleyen izleyici, bu içsel yolculukta sanatçının kendine has bir üslupla farklı bir yönünü keşfediyor. Ağ ve ağlar sarmalında, bu ütopyanın derinliklerine adım atıp, sıkı ve verimli bir diyalog kuran izleyici, sanatçının penceresinden ütopik bir deneyim imkânı da buluyor.

ÇALIŞMALARINA KENDİ ATÖLYESİNDE DEVAM EDİYOR

Ağlar, sanatçının plastik bir dil ve üslupla bir figür, bir imge olarak her kompozisyonunda ayrı bir metafor oluşturuyor. İrgin, ağların derinliklerinde keşfedilmeyi bekleyen bir kozmosta izleyiciyi kendi hikayesinin kahramanı olmaya davet ediyor. Sanatçının “Sana Rağmen Baharlar Gelecek”, “Nirvana”, “Sonsuzluk”, “Ritmik Yansıma”, “Umut Ağacı” gibi serileri de bu duygu ve düşüncelerin ürünü olarak karşımıza çıkıyor. Ali İrgin sanat çalışmalarına kendi atölyesinde devam ediyor.

Bu haber adada kalmaya devam etsin mi?

0 People voted this article. 0 Upvotes - 0 Downvotes.
svg

Aklında bir şey mi var?

Yorumları göster / Yorum bırak

Cevap ver

Yükleniyor
svg