Akıştasın: YENER ÇEVİK: “Yine Damar Şarkılar Yaptım”

Yükleniyor...
svg

YENER ÇEVİK: “Yine Damar Şarkılar Yaptım”

Eylül 11, 20246 dk okuma süresi

Türkçe rap müziğin eski isimlerinden Yener Çevik’in gündemi oldukça hareketli. “Walk and Flow” projesi, Almanya ve Kanada yolculuğu, Yıldız Tilbe’yle yaptığı ortak şarkıyı ve Türkçe rap’in bugününü kısa kısa konuştuk.

Abi nasılsın, günlerin nasıl geçiyor?

Allah’a şükür! Günler hızlı, yoğun, hareketli ama güzel geçiyor. Koşturmaya devam. Bir şikâyetim yok. Yurtdışındaydım, Türkiye’ye kısa bir süre önce geldim. Çok sayıda çalışma yaptım. Sevenlerimi çok güzel sürprizler bekliyor.

Bir Kanada’da da bir Almanya’daydın epey hareketli bir takvimin var mı? Yurtdışında neler yaptın?

Senin de dediğin gibi Kanada ve Almanya’ya gittim. Almanya’da beş şarkı yaptım. Yavaş yavaş o şarkıları da dinleyicilerimle paylaşmaya başlayacağım. Yine damar şarkılar oldu, çok içime sindi mix ve mastering sürecinin tamamlanmasını bekliyorum. Onun ardından insanlara sunacağım.

“Yıllarca müzikten bir şey kazanmadım”

Rap müzik haricinde isimlerle de düetler yapıyorsun. Yıldız Tilbe’yle yaptığın şarkıyı yayınladın, nasıl bir araya geldiniz? Bu tanışıklık bir şarkı yapmaya nasıl dönüştü?

Benim hayatımın büyük kısmı sanayide ve inşaatlarda çalışarak geçti, hep çalıştım. Yıllarca müzikten bir şey kazanmadım, işlerden kazandığım paralarla müzik yaptım. Allah nasip etti, bir albüm yaptım, sonrasında yıllar içinde her geçen gün yaptığım iş daha da büyüdü. Her şey nasip işi. İlk albümümü yaparken de böyleydi, Yıldız Ablayla tanışırken de böyle oldu. Yıldız Abla ile görüşmek, buluşmak, sohbet etmek benim hayalimdi, Allah nasip etti hayalimi gerçekleştirdim. Ama Yıldız Abla beni nereden buldu, nasıl gerçekleşti inan bilmiyorum. Bir şeyi gönlünüzden çok isteyince Allah nasip ediyor. Yıldız Tilbe’yi her gördüğümde heyecandan halen elim ayağım titriyor. Onu çok seviyorum, verdiği destekten ötürü de tekrar teşekkür ediyorum. 

Geçtiğimiz hafta “Walk and Flow” serisi için kaydettiğin şarkı yayınlandı, bu projeyi senden dinleyebilir miyiz? Şarkıları koşu bandında söylüyorsunuz. Koşu bandı zorladı mı abi seni? 

“Walk and Flow” hip hop’un her dalının en iyi şekilde temsil edilebileceği, herkesin kendince bir stilinin olduğu bir iş. Çok iyi bir proje, içinde gerçekten çok iyi isimler var. Bu işin içinde olmaktan da büyük keyif aldım. Şu ana kadar yayınlanan videoları keyifle izledim. Yenilerini de dört gözle bekliyorum.  

“Ciddi anlamda çok iyi işler geliyor.”

Almanya’da kaydettiğin şarkıları ne zaman dinleyebiliriz?

Hareketli bir dönemdeyim. Yapacağım çok şey var ama ilk olarak Almanya’da kaydettiğim şarkıları yayınlayacağım. Az daha sabır, beklemede kalın. Ciddi anlamda çok iyi işler geliyor. Bunu benim söylemem biraz acayip oluyor ama demesem de bana ayıp olur. Bu beş şarkı haricinde netleşen konserler var, henüz tarihi kesinleşmemiş ama üzerine konuştuğumuz konserler bunlar.  Aynı zamanda “Walk and Flow” projesi taze ve onun heyecanını da hissediyorum. 

Türkçe rap’in içinin boşaldığını söyleyen eski okul rapçilerin açıklamalarını görüyoruz. Sen bu görüşe katılıyor musun? Senin bu konuda bakış açın ne yönde?

Ben Türkçe rap’in içinin boşaldığını düşünmüyorum. Zaman zaman insanların seçkileri, şarkılarda aradıkları manalar değişebilir. Bu durumda akıllara “Bu müziğin içi boşaldı mı?” sorusunu getirebilir. Ama kimse endişe etmesin, bu müziğin içi boşalmaz çünkü biz halen buralardayız. Hep de sapasağlam duruyoruz.  

“Sen neler dinliyorsun?” sorusuna yanıt olarak genelde eski, artık klasikleşmiş arabeskçilerin isimlerini sayıyorsun. Yeni kimleri dinliyorsun?

Evet, arabeskin klasik isimlerini daima dinliyorum onların yeri bende ayrı. Yenilerden diyorsan Osman Şahin’i dinliyorum. Öte yandan Ersay Üner’i de sık sık dinliyorum. Bu isimleri henüz dinlememiş olanlar varsa mutlaka bu iki ismin şarkılarıyla da tanışmalarını öneririm.  

 

Röportaj: A.A

Bu haber adada kalmaya devam etsin mi?

Kalsın1SonuçlarGitsin
3 People voted this article. 2 Upvotes - 1 Downvotes.
svg

Aklında bir şey mi var?

Yorumları göster / Yorum yap

Cevap ver

Yükleniyor...
svg