Akıştasın: Algı Yanılsamaları ve Bilişsel Yabancılaşma: Burak Kabadayı’nın Yeni Sergisi

Yükleniyor...
svg

Algı Yanılsamaları ve Bilişsel Yabancılaşma: Burak Kabadayı’nın Yeni Sergisi

Eylül 2, 20241 dk okuma süresi

Burak Kabadayı’nın “Çölde olduğunu söylemenin anlamı yok” adlı sergisi, 12 Ekim – 11 Ocak 2025 tarihlerinde İmalat-Hane’de takip edilebilecek. Küratörlüğünü Deniz Kırkalı’nın yaptığı sergi, yansıma ve serap gibi doğal kavramların sebep olduğu algı yanılsamaları aracılığıyla görmenin ve bilmenin muallakta kalmış sınırları arasında geziniyor.

Sanatçının, İmalat-Hane’nin desteğiyle yaratılan üç video çalışmasını kapsayan mekâna has yerleştirmesi, ışık, desen, video ve sesin kullanımıyla, çöl ve camın arasındaki rasyonel bağa yakından bakmayı hedefliyor. Sergi içerisinde, bilinci tasarlanmış yönlendirme bozukluğu sayesinde, sabit bir biçimde görmeye ve algılamaya aşina olduğumuz maddesel dünya ortadan kalkarak bilişsel bir yabancılaşma deneyimi sunuyor.

Bu sayede, alışkanlıklar ve mekân arasındaki kırılgan bağ su yüzüne çıkıyor. Burak Kabadayı, “Çölde olduğunu söylemenin anlamı yok” sergisiyle, yarattığı kurgu evrenler, belirsizlik, kırılma, yansıma, yanılma hâlini çeşitli biçimlerde sorgulamaya tabi tutuyor.

Bu haber adada kalmaya devam etsin mi?

Kalsın0SonuçlarGitsin
0 People voted this article. 0 Upvotes - 0 Downvotes.
svg

Aklında bir şey mi var?

Yorumları göster / Yorum yap

Cevap ver

Yükleniyor...
svg