Akıştasın: Medya ve Tüketim Kültürü Üzerine: “Duydun mu?” Sergisi Brieflyart’ta

Yükleniyor...
svg

Medya ve Tüketim Kültürü Üzerine: “Duydun mu?” Sergisi Brieflyart’ta

Ağustos 26, 20241 dk okuma süresi

Günümüzün medya anlayışından ve popüler kültürden ilham alan sekiz sanatçının eserlerinde oluşan “Duydun mu?” isimli karma sergi, 31 Ağustos tarihinde Brieflyart Galeri’de sanatseverleri bekliyor.

Sanat tarihçisi Aslı Bora’nın küratörlüğünde düzenlenen, Ercan Filiz, Buket Ada Kılıç, Burcu Filiz, Esra Meral, Halil Eren, Mihriban Mirap, Özge Günaydın, Pınar Bora’nın son yıllarda ürettiği eserlerden bir  seçki sunan sergi, 31 Ağustos – 20 Eylül tarihleri arasında Brieflyart Galeri’de ziyaret edilebilir.

“Duydun mu?”da yer alan seçki, tüketim kültürümüzün sanatla nasıl iç içe geçtiğini ve bu bağdan doğan çatışmayı konu edinirken, her sanatçı, farklı temsil şekilleriyle tüketim toplumunun etkilerini farklı perspektiflerle değerlendirerek, üzerine düşünülmesi gereken sorular sorduruyor.

Üretim süreçlerinin mekanikliği ve medyanın bu süreç üzerindeki etkisinin tüketimi hızla artırdığına dikkat çeken sergi, uzun zamandır süregelen bu düzende sanatın doğasının nasıl etkilendiğine vurgu yaparak izleyiciyi bu yeni düzenle sanat aracılığıyla yüzleştiriyor.

Bu haber adada kalmaya devam etsin mi?

Kalsın1SonuçlarGitsin
1 People voted this article. 1 Upvotes - 0 Downvotes.
svg

Aklında bir şey mi var?

Yorumları göster / Yorum yap

Cevap ver

Yükleniyor...
svg