Akıştasın: “Kıvanç Sezer’in Yeni Filmi ‘8×8’ ile Türkiye’ye Keskin Bir Bakış”

Yükleniyor...
svg

“Kıvanç Sezer’in Yeni Filmi ‘8×8’ ile Türkiye’ye Keskin Bir Bakış”

Ağustos 23, 20242 dk okuma süresi

“Babamın Kanatları” (2016) ve “Küçük Şeyler” (2019) gibi ödüllü filmlerin yönetmeni Kıvanç Sezer’in yeni filmi “8X8”, 6 Eylül 2024 tarihinde Başka Sinema dağıtımıyla sinemalarda seyirciyle buluşacak. Kıvanç Sezer’in yazıp yönettiği film, bir evin içine sıkışıp kalmış üç kişinin gerilim dolu hikâyesi üzerinden bir Türkiye okumasına girişiyor.

Çiçek dürbününden bugünün Türkiye’sine bakış Kazandığı bir bursla yurt dışına gidecek olan Eda ve erkek arkadaşı Sarp’a odaklanan “8×8”, iki sevgilinin tatil için tuttukları bir Airbnb evinde, intihara kalkışan Can ile karşılaşmaları sonrası gelişen olayları konu alıyor. Bu ülkeden gitmek ile bu ülkede kalmak, hayallerine ulaşmak ile intihar etmek, modern olmak ile geleneksel olmak arasında gidip gelen gençlerin hezeyanlarını ele alan film, hafızalara kazınacak diyaloglarıyla günümüz Türkiye’sine sert bir bakış atıyor.

Çekimleri Riva’da gerçekleşen filmde, “Hayvan Çiftliği”, “Gülünç Karanlık” gibi ödüllü oyunların yanı sıra, sinemada “Umut Adası”, “Cemil Şov”, “Sofra Sırları” ve Adana Altın Koza ve Antalya Altın Portakal film festivallerinden En İyi Erkek Oyuncu ödülü kazandığı “Küçük Şeyler” filmleriyle tanıdığımız Alican Yücesoy, “Nefesim Kesilene Kadar”, “Kız Kardeşler”, “Bağlılık Aslı”, “Üç Bin Yıllık Bekleyiş” ve “Ela ile Hilmi ve Ali” filmlerinin oyuncusu Ece Yüksel ile “Kar”, “Topal Şükran’ın Maceraları”, “Beni Sevenler Listesi” filmleriyle tanıdığımız Halil Babür oynuyor.

Bu haber adada kalmaya devam etsin mi?

Kalsın0SonuçlarGitsin
0 People voted this article. 0 Upvotes - 0 Downvotes.
svg

Aklında bir şey mi var?

Yorumları göster / Yorum yap

Cevap ver

Yükleniyor...
svg