Akıştasın: “‘Duo” ile Mekânda Yeni Bir Deneyim

Yükleniyor...
svg

“‘Duo” ile Mekânda Yeni Bir Deneyim

Ağustos 22, 20242 dk okuma süresi

Melek Zeynep Bulut’un “Duo” (İki) adlı eseri, 14 Eylül’de Londra Tasarım Festivali’nde sanatseverlerin huzuruna çıkmaya hazırlanıyor. Eser, Birleşik Krallık’ta yer alan, doğu ve batı yarımkürelerinin birleşimi, Başlangıç Meridyeni olarak kabul edilen ve Unesco Dünya Miras Listesi’nde yer alan Greenwich’teki Painted Hall’de sergilenecek.

Londra Tasarım Festivali 2024’ün Landmark Projeleri arasında da yer alan “Duo”, Melek Zeynep Bulut “düalite” kavramına getirdiği yenilikçi bir bakış tarzıyla ele alıyor. Sanatçının eserlerinde karşımıza çıkan duyusal ve ziyaretçiyi esere dahil eden mekân ve kent deneyleri de “Duo”da yine kendini gösteriyor.

“Duo”, temel bir mimari unsuru olan tonozla yeni haline bürünüyor. Ancak bu tonoz mikrofonlar, reflektörler, akrilik yansıtıcılar, ışığın kurgusu ve seslendirmelerle çok yönle bir sahne hâline gelerek ziyaretçilerle birlikte şekilleniyor. Eserin ikonik Painted Hall’a yerleşimi “mekân içinde ikinci bir mekân” olarak planlanıyor ve bu plan dahilinde içinde var olduğumuz bedeni bir çeper kavram olarak tekrar gözden geçirmeye bir atıf yapıyor.

Dualiteyi bir karşıtlık olarak değil, aksine, bir birleşme, bütünleşme hali olarak ele aldığını belirten Melek Zeynep Bulut; eseri, fizik ve algı kurallarını ters yüz ederek, insanın var olduğun zamandan bu yana temel bir soru olarak önümüzde duran madde ve mana karşılaştırmasına üst ve bütünleştiren bir seviyeden bakıyor.

Bu haber adada kalmaya devam etsin mi?

Kalsın1SonuçlarGitsin
1 People voted this article. 1 Upvotes - 0 Downvotes.
svg

Aklında bir şey mi var?

Yorumları göster / Yorum yap

Cevap ver

Yükleniyor...
svg