Akıştasın: Veganlar: Geleceğin Distopik Gerçeği

Yükleniyor...
svg

Veganlar: Geleceğin Distopik Gerçeği

Ağustos 21, 20242 dk okuma süresi

İnkılâp Kitabevi çatısı altında yayın hayatına devam eden Sayfa6, distopik çerçevesiyle 50 yıl sonranın Türkiye’sini ele alırken okurun zihnine gelecekten kalıcı bir iz bırakacak Veganlar romanını okuyucularla buluşturuyor. Yazar Mehmet Mollaosmanoğlu’nun hayat bulan 13. kitabı olan Veganlar, alışık olunan distopik kurgulardan oldukça farklı şekilde okuyucuya aktarılıyor.

Türkiye gündeminde oldukça fazla yer bulan et ve hayvan ürünleri tüketimini konu alan Veganlar’da, benzersiz bir kurgu ile olaylar okuyucuya aktarılıyor. Kitapta sürükleyici kurgunun akışına kapılacak okur, kitaptaki özenli dil kullanımıyla da yazarın başarılı kalemine şahit olacak.

Veganlar Gelecekte de Adından Söz Ettirecek

Et ve hayvan ürünleri tüketiminin yasaklandığı, çevreci iktidarların yönetime geldiği gelecekte, siyasi/sosyal yaşamın değişmesiyle aslında hiçbir şeyin değişmediği, geçmişte olduğu gibi iktidarların yeni kullanışlı sopasının “çevre” olduğu, sosyal çürümenin ve uçurumların sıradan halk üzerindeki ezici etkisinin artarak sürdüğü anlatılıyor. Keza çevreci politikaların getirdiği yeni düzenlemelerin ardında, yine iktidarın kontrolünü pekiştirmek ve ekonomik çıkarları korumak amacı var.

Ana karakter Tarhan’ın tehlikeli macerasında eritilen sosyal, siyasi ve ekonomik düzenin çürümüşlüğü, yönetim zafiyetinin getirdiği olumsuzluklar gözler önüne serilirken; okurun birçok kavramı sorgulamasına, günümüz Türkiye’si ile geleceğin Türkiye’si arasında da bir kıyas yapmasına ve her şeye rağmen “umut” etmeyi bırakmamanın kıymetini bir kez daha anlamasına olanak tanıyor.

Modern Türk edebiyatının özgün kalemlerinden Mehmet Mollaosmanoğlu’nun, her detayıyla benzersiz bir çerçeveye sahip Veganlar ile şimdi olduğu gibi gelecekte de adından çokça bahsettireceği şüphesiz.

Bu haber adada kalmaya devam etsin mi?

Kalsın0SonuçlarGitsin
0 People voted this article. 0 Upvotes - 0 Downvotes.
svg

Aklında bir şey mi var?

Yorumları göster / Yorum yap

Cevap ver

Yükleniyor...
svg