Akıştasın: Veda Etmiyorum: Bir Yas ve Umudun Romanı

Yükleniyor...
svg

Veda Etmiyorum: Bir Yas ve Umudun Romanı

Ağustos 18, 20242 dk okuma süresi

Kore edebiyatının dünya okurlarına armağanı, Booker ödüllü “Vejetaryen”, Booker finalisti “Beyaz Kitap” ve “Çocuk Geliyor”un
yazarı Han Kang’ın yeni kitabı “Veda Etmiyorum”, April Yayıncılık’tan Göksel Türközü çevirisiyle yayımlandı.
Uluslararası çoksatan yazarlar arasında yer alan Han Kang’ın tüm dünyada büyük ilgiyle karşılanan, son olarak Prix Mėdicis ve Prix Femina’ya da layık görülen romanı “Veda Etmiyorum”, Güney Kore’nin bugünü ve acıyla yoğrulmuş geçmişi arasında bir köprü kurarak okuru insanın özüne doğru bir yolculuğa çıkarıyor.

Üç kadının birbirinden farklı bakış açılarıyla Güney Kore tarihinin en karanlık zamanlarını anlatan “Veda Etmiyorum”, faili meçhul cinayetler, sivillerin hunharca katledildiği zamanlara Jeju Adası’nın bitmek bilmeyen kar yağışının eşlik ettiği bir atmosferde geçiyor. Han Kang’ın zaman içinde bir yolculuğa çıktığı kitabı, geçmişle bugünü edebiyat aracılığıyla birbirine bağlarken, trajedilerle dolu bir geçmişin sayesinde bugünü daha iyi anlamamızı sağlıyor. Fransa’nın en nitelikli gazetelerinden Le Monde’un “Han Kang’ın Veda Etmiyorum’u daha ilk sayfasından benzersiz ve sahici bir zihinsel alan yaratıyor, rüya ile gerçeği birbirine tutturuyor,” yorumunu yaptığı “Veda Etmiyorum”, eline alan her okurun kendi özünden çıkarımlar yapacağı dokunaklı bir roman.

Bu haber adada kalmaya devam etsin mi?

Kalsın0SonuçlarGitsin
0 People voted this article. 0 Upvotes - 0 Downvotes.
svg

Aklında bir şey mi var?

Yorumları göster / Yorum yap

Cevap ver

Yükleniyor...
svg