Akıştasın: Tüyler Ürperten Bir Roman “Kralın Laneti”

Yükleniyor...
svg

Tüyler Ürperten Bir Roman “Kralın Laneti”

Ağustos 15, 20241 dk okuma süresi

Will Heinrich’in yazdığı, Zeynep Enez çevirisiyle Jaguar Yayınları etiketiyle yayımlanan “Kralın Laneti”, tüyler ürpertici kurgusuyla çağdaş bir korku romanını resmederken, insanın karanlık dehlizlerinin en karanlık bölgelerini ve kötülüğün sülük gibi yapışan yerlerini ince bir zekânın kaleminden çıkan satırlarla gün yüzüne çıkarıyor.

Genç yaşta resim yapmaya başlayan Joseph Malderoyce, Mondrian’ın resimleriyle karşılaşınca asla onun kadar iyi bir ressam olamayacağını anlar ve resimden vazgeçer. Ailesini kaybettikten sonra onlardan kalan yüklü bir mirasa konan Joseph, ülkenin kuzey bölgesinde bir kasabaya yerleşerek münzevi bir yaşam sürmeye başlar. Bir sabah ormanın kenarındaki evinin verandasında uyuyan, fena halde dövülmüş bir çocuk bulur.

Will Heinrich kimdir?

New Yorklu yazar ve eleştirmen Will Heinrich, daha önce The New Yorker ve The New York Observer’da çağdaş sanat ve edebiyat üzerine yazdığı makaleler kaleme almış. 2003 yılında yayımlanan ilk romanı “Kralın Laneti” ile 2004 yılındaki PEN/Bingham bursunu kazanan Heinrich, şimdilerde The New York Times’da edebiyat eleştirmenliği yapıyor.

Bu haber adada kalmaya devam etsin mi?

Kalsın0SonuçlarGitsin
0 People voted this article. 0 Upvotes - 0 Downvotes.
svg

Aklında bir şey mi var?

Yorumları göster / Yorum yap

Cevap ver

Yükleniyor...
svg