Yükleniyor...
svg

İki Mükemmel Savaş Filmi

Temmuz 30, 20243 dk okuma süresi

 

Rotten Tomatoes’a göre, yalnızca iki mükemmel bilimkurgu filmi, iki mükemmel Alfred Hitchcock filmi ve iki mükemmel korku filmi olabilir. Gördüğünüz gibi, belli bir türü veya yönetmenin işini derecelendirmek söz konusu olduğunda iki sihirli sayı gibi görünüyor.

Tüm zamanların en iyi 100 savaş filmi sıralamasına bir göz atın. Bu listede savaş sineması tarihindeki iki filmin, imrenilen %100 puanı elde etmeyi başardığını göreceksiniz: 1988 yapımı “Ateş Böceklerinin Mezarı” ve 1956 yapımı “A Man Escaped.” Bu iki filmin de mükemmel RT puanları var ve sitenin en iyi savaş filmleri listesinde sırasıyla bir ve iki numarada yer alıyorlar.

İki Büyük Savaş Filmi

Bu iki filmin yüksek sıralamayı hak ettiğine şüphe yoktur. 1988 yapımı animasyon savaş draması “Ateş Böceklerinin Mezarı” piyasaya sürüldüğünde evrensel olarak övgü aldı. Isao Takahata tarafından yazılıp yönetilen film, Japonya’nın Kobe kentinde geçiyor ve II. Dünya Savaşı sırasında yetim kalan Seita ve Setsuko kardeşlerin hikayesini konu alıyor. “Fireflies”, savaş sürerken hayatta kalma çabalarının genellikle yürek parçalayıcı bir kroniği ve o zamandan beri sadece en iyi Japon animasyon filmlerinden biri olarak değil, Rotten Tomatoes sıralamasında da görüldüğü gibi tüm zamanların en iyi savaş filmlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Ateşböceklerinin Mezarı (Grave of the Fireflies) - 1988 Film İncelemesi | Efsane Kareler

“A Man Escaped” 1956’da yayınlandığında da aynı şekilde beğenilmişti. Bu film de II. Dünya Savaşı ile ilgili ama burada animasyon tarzında bir yapım bulunmuyor. Yönetmen Robert Bresson filmini, savaş sırasında Almanlar tarafından Montluc hapishanesinde tutulan Fransız Direniş üyesi André Devigny’nin anılarından esinlenerek çekmiştir. Başlıktan da tahmin edebileceğiniz gibi, Devigny esaretten kaçmayı başarmıştır. Ancak başlıktaki spoiler tamamlanmadan önce, “A Man Escaped” izleyicisine ciddi bir gerilim ve merak duygusu yaşatıyor.

A Man Escaped (1956) | MUBI

Bu filmlerin en iyi savaş filmleri listesinde zirveye yerleşmeyi hak ettiğini biliyoruz ve sizleri bu iki eşsiz savaş filmi ile baş başa bırakıyoruz. Keyifli seyirler.

Bu haber adada kalmaya devam etsin mi?

Kalsın2SonuçlarGitsin
2 People voted this article. 2 Upvotes - 0 Downvotes.
svg

Aklında bir şey mi var?

Yorumları göster / Yorum yap

Cevap ver

Yükleniyor...
svg