Akıştasın: Cumartesi Okulu ve Sotheby’s Enstitüsü: Bir Resim Nasıl Okunur?

Yükleniyor...
svg

Cumartesi Okulu ve Sotheby’s Enstitüsü: Bir Resim Nasıl Okunur?

Temmuz 27, 20242 dk okuma süresi

Bir Resmi Nasıl Okumalıyız?

Arkasında her zaman bir hikaye olan bir hikaye vardır. İyi bir kitap okumayı severiz, ancak yazarın kimliği, yazdığı dönem ve kitabı yazmasına sebep olan fikirler ve tarihi olaylar hakkında okumak da büyüleyicidir. Bu yüzden edebiyatı inceliyoruz. Resimler de aynı şekilde nasıl ve neden coşku yaratır ve harika bir resme giren teknikler, türler ve yöntemler öğrenmek çok heyecan vericidir. Harika ressamlar, bir esere anlatı ve teknik katmanlar ekleyerek, bir resmi okumanın izleyiciyi bulmacanın içine katmanın bir parçası olduğunu söyleyecektir. Bu harika bir etkileşimdir.

Gino Severini’nin “Bulvar” adlı eseri ilk bakıldığında karmaşık gelebilir, ancak Sotheby’s Enstitüsü öğretim görevlisi Dr. Bernard Vere, bu karmaşık tabloyu nasıl okuyacağınızı göstermek için burada. Jux Cumartesi Okulu serisi kapsamında gerçekleşen 5 haftalık yaz işbirliği sayesinde, bir resmin tarihini, o an tasarlanma şeklini ve bugün dahi tarihsel olarak nasıl güncelliğini koruduğunu görme şansına sahibiz.

Sotheby’s Sanat Enstitüsü, kültürel yöneticiliği sanat piyasası lideri olmakla birleştiren sanat işletme çalışmalarının öncüsüdür. 50 yılı aşkın süredir mezunlarımız, sanat dünyasının her alanında ilerleme kaydetmiş; müzayede evlerinden galerilere, müzelerden vakıflara, sanat fuarlarına ve özel koleksiyonlara kadar birçok yerde kendilerini göstermişlerdir.

 

Bu haber adada kalmaya devam etsin mi?

Kalsın1SonuçlarGitsin
1 People voted this article. 1 Upvotes - 0 Downvotes.
svg

Aklında bir şey mi var?

Yorumları göster / Yorum yap

Cevap ver

Yükleniyor...
svg