Akıştasın: Galerici Johann König, İkinci Berlin Galerisini Açıyor

Yükleniyor...
svg

Galerici Johann König, İkinci Berlin Galerisini Açıyor

Temmuz 25, 20242 dk okuma süresi

Berlin galericisi Johann König, şehrin Müze Adası’nın yanında, bir zamanlar posta hizmetinin telgraf ofisine ev sahipliği yapmış bir binada yeni bir galeri açıyor. Bu, geçen yıl birçok sanatçının galerinin listesinden ayrılmasından bu yana açılan ilk König galerisi.

 

König’in Berlin’deki ikinci galerisi olan bu mekan, Monbijou Parkı’nın yanında, Oranienburgerstrasse üzerinde yer alıyor ve yakın zamanda kapsamlı bir yenileme geçirdi. Aynı bina ayrıca bir otel ve restoranı da barındırıyor. Komşular arasında Google ve bu yılın başlarında açılan özel fotoğraf müzesi Fotografiska da bulunuyor.

 

Yeni König Telegraphenamt galerisindeki ilk sergi, 1980’lerin başlarındaki Neue Wilde hareketinin kurucularından ressam Karl Horst Hödicke’nin eserlerine adanmıştır.

 

Johann König, “St. Agnes’e göre daha ticari bir mekan,” diyor. “Mimari ve konumla ilgilendik. St. Agnes daha büyük kurumsal eserler için uygunken, burası daha küçük eserler için uygun.”

 

König Galerie, 2022’de haftalık gazete Die Zeit’in Johann König hakkında cinsel taciz iddiaları içeren bir rapor yayınlamasının ardından Katharina Grosse ve Monica Bonvicini gibi birçok sanatçıyı kaybetti. Gazete daha sonra mahkeme kararıyla bu raporu geri çekmek zorunda kaldı. König, galerinin yıllardır düzenli olarak katıldığı sanat fuarlarına davet edilmediğini söylüyor. İddiaların hepsini reddeden König, Die Zeit’e zararlar için dava açtığını belirtiyor.

 

Johann König, “Bu, diğer tüm zorlukların yanı sıra gerçekten yoğun bir yıl oldu,” diyor.

Bu haber adada kalmaya devam etsin mi?

Kalsın0SonuçlarGitsin
0 People voted this article. 0 Upvotes - 0 Downvotes.
svg

Aklında bir şey mi var?

Yorumları göster / Yorum yap

Cevap ver

Yükleniyor...
svg