Akıştasın: Oddity; Artık Geri Dönüşü Yok!

Yükleniyor...
svg

Oddity; Artık Geri Dönüşü Yok!

Temmuz 23, 20243 dk okuma süresi

 

Yazar ve yönetmen Damian Mc Carthy’nin “Oddity” adlı filmi 2024’ün en korkunç filmlerinden biri olarak gösteriliyor. Küçük bütçeli bu İrlanda yapımı filmin etkileyici bir açılış sahnesi var: Dani (Carolyn Bracken) adlı bir kadın, kocası akıl hastanesinde nöbet tutarken boş bir evde yalnız kalmıştır. Dani aracının içinde bir şey ararken kapıyı bir dakika bile olsa açık unutur, döndüğünde ise kapının çalındığını fark eder. Akıl hastanesinde eski bir hasta olan Olin (Tadgh Murphy) karanlıkta ortaya çıkar ve evin içine gizlice giren birini gördüğünü iddia eder. Kadından içeri davet alır ve yardım etmek istediğini söyler. Dani, tanımadığı bu adam karşısında endişelenir: Evine giren birini hatırlamaz. Peki, ya adamın dediği doğruysa?

Filmin büyük bölümü, bu olaydan bir yıl sonrasında, Dani’nin ikiz kızkardeşi Darcy’nin (yine Bracken) Dani’nin başına gelenleri ortaya çıkarırken karşılaştığı doğaüstü olayları anlatıyor.

Son zamanlarda Mc Carthy ile “Oddity” üzerine bir söyleşi yaptım ve ilk açılış sahnesini mi düşündüğünü yoksa hikayenin diğer kısımlarını mı oluşturduktan sonra bu sahneyi  geliştirdiğini sordum. Ortaya çıkan aslında, filmin birkaç yönünün (açılış sahnesi dahil) zihninde kısa hikayeler olarak mevcut olduğuydu ve daha sonra bunları bir araya getirip büyük bir hikayeye dönüştürmeye karar verdiği söyledi:

“Bu filmdeki birçok karakter ve durum, yıllardır zihnimde olan kısa hikayelerdi. Bu fikirleri birleştirip büyük bir anlatıya dönüştürmeye karar verdim.”

Yapım farklı farklı hikayeleri bir araya getiriyor

Farklı ve bağımsız hikayelerden oluşan bir senaryo oluşturmak yaratıcılık açısından riskli olabilir, ancak McCarthy, post prodüksiyon aşamasına gelene kadar kararının ne kadar büyük bir risk olduğunu fark etmediğini ve artık geri dönüşü olmadığını söylüyor:

“Düzenlemeye geldiğimde, işin aslında ne kadar riskli olduğunun farkına vardım. Neyse ki, eleştiriye maruz kalmadım ve filmin akıcı bir şekilde harmanlandığını düşünüyorum.”

Filmin nasıl oluşturulduğunu anladığımızda, “Oddity” hakkında söylenebilecek en iyi şey, filmin parça parça birleştirilmiş gibi hissettirmemesidir. Hikayeler organik bir şekilde birbirini besler ve ürkütücü bir cinayet gizemi ortaya çıkar.

Bu haber adada kalmaya devam etsin mi?

Kalsın0SonuçlarGitsin
0 People voted this article. 0 Upvotes - 0 Downvotes.
svg

Aklında bir şey mi var?

Yorumları göster / Yorum yap

Cevap ver

Yükleniyor...
svg