Akıştasın: Londra Park ve Bahçeler Rehberi – Part:1

Yükleniyor...
svg

Londra Park ve Bahçeler Rehberi – Part:1

Temmuz 18, 202411 dk okuma süresi

Hampstead Heath. Fotoğraf: Marc Barrot creative commons aracılığıyla.
 

Zarif Viktorya bahçelerinden engebeli ormanlara kadar Londra, etkileyici çeşitlilikte yeşil alanlara sahiptir. Başkentin dört köşesindeki en sevilen parklar ve ortak alanlar hakkında bilmeniz gerekenleri listeler halinde sizler için özetliyoruz. Birinci bölüme hoş geldiniz 🙂

Green Park

Çınar ağaçları halkası

 

Piccadilly ve Buckingham Sarayı arasındaki yemyeşil üçgen, diğer Kraliyet Parklarında bulunan çiçek tarhları ve göllerden yoksun olabilir; ancak muhtemelen en sakin olanıdır ve nerede arayacağınızı biliyorsanız burada keşfedilecek çok şey vardır.

En yakın metro istasyonları: Green Park, Hyde Park Corner.

Hyde Park

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Londra’nın en büyük Kraliyet Parklarından biri olan Hyde Park, oldukça büyük Serpentine Gölü’ne ev sahipliği yapmaktadır. Keşfedilecek 350 dönümlük arazide piknik alanları konusunda çok sayıda seçeneğiniz var. Diğer ilgi çekici yerler arasında Diana Anıt Çeşmesi, Hyde Park Gül Bahçesi ve aktör Laurence Olivier’in Aşil heykeli yer alıyor.

En yakın metro istasyonları: Lancaster Gate, Marble Arch, Hyde Park Corner, Knightsbridge.

Kensington Bahçeleri

Fotoğraf: Cassie 
 

Bir zamanlar Kensington Sarayı’nın özel bahçesiydi ama artık Kensington Bahçeleri artık herkese açıldı. İçerisinde pek çok sanat eserini bulunmaktadır.

En yakın metro istasyonları: Lancaster Gate, Queensway, Bayswater, High Street Kensington.

St. James Parkı

Fotoğraf: Matt
 

Belki de tüm Kraliyet Parkları arasındaki en görkemli olanıdır. Hem The Mall’a hem de Horse Guards Parade’e ev sahipliği yapar ve Buckingham ve St James saraylarıyla çevrilidir. Ancak parkın gerçek yıldızları, bu parkı evi olarak benimsemiş olan pelikanlardır.

En yakın metro istasyonları: St James’s Park, Charing Cross, Westminster, Green Park, Victoria.

Hampstead Heath

 

Hampstead Heath’i bu kadar özel tarafı engebeli yapısına rağmen düşüncelere dalmak için size sunduğu muhteşem manzarasıdır. Ayrıca hafta sonu gezintileri için de harika bir seçimdir. Çünkü etrafı fırınlar, şarküteri ve içeceklerinizi alabileceğiniz dükkanlarla çevrilidir. Sinemacılar arasında da ünü yüksektir pek çok filmde bu parktan sahneler görebilirsiniz.

En yakın metro istasyonları: Hampstead, Golders Green, Gospel Oak, Tufnell Park.

Regent’s Park

Fotoğraf:  Tom Wheatley 
 

Regent’s Park’ta sizi bekleyenler arasında havuzlar, iç dinlenme bahçeleri ve spor için geniş bir çim alanlar bulunuyor. Ayrıca her yıl ekim ayında Frieze Sanat Fuarı’na ve ona eşlik eden açık hava heykel fuarına ev sahipliği yapmaktadır.

En yakın metro istasyonları: Regent’s Park, Great Portland Street, Baker Street, St. John’s Wood, Camden Town.

Finsbury Park

Fotoğraf: Alex JD 
 

Finsbury Park, 2000’li yılların başında yenilendi ve şu anda tenis kortları, koşu parkuru ve oyun alanının yanı sıra bir spor salonuna sahip. Büyük bir galerisi de olduğu için sanat ve teknoloji odaklı çalışmalarda tercih edilen bir lokasyon haline gelmiştir.

En yakın metro istasyonları: Finsbury Park, Manor House.

Brockwell Park

Fotoğraf: Matt
 

Bu 19. yüzyıl güzelliği, büyüleyici bir ‘Eski İngiliz’ duvarlı bahçeyi, 1897’den kalma bir saat kulesi ve süs havuzları gibi çok sayıda  19.yüzyıl eserini parkın içerisinde saklıyor. İçerisinde BMX pisti ve minyatür demir yolu bulunuyor. Şahsen benim kitap okumayı en çok sevdiğim parktır kendisi.

En yakın istasyonlar: Herne Hill, Tulse Hill.

Clapham Park

Fotoğraf: Matt
 

Güney Londra’da yer alan bu parkın tarihi 1086 yılına kadar uzanıyor. Buradaki olanaklar arasında üç gölet ve güzel bir Viktorya döneminden kalma bir yapı duruyor. – Müzikli stand gibi bir platform ama buna nasıl bir isim versem bilemediğim için yapı dedim 🙂 Çünkü aslında bu yapı, ikinci dünya savaşı sırasında kullanılan mağaramsı bir sığınağa gidiyor.

En yakın istasyonlar: Clapham South, Clapham Junction, Clapham High Street.

Crystal Palace Park

 

Güney Londra’daki bu park, zamanında Ankara’mıza örnek olmuş olabilir mi? Çünkü Crystal Palace Park, bir dinozor sürüsüne ev sahipliği yapıyor 🙂 İlk kez 1854’te ortaya çıkarılan tarihi heykeller, parkın Penge girişinin yakınındaki göllerin yanında yer alıyor. Diğer Viktorya dönemi cazibe merkezleri arasında ülkenin en büyük labirentlerinden biri içerisinde bulunuyor.

En yakın istasyonlar: Crystal Palace, Penge West.

Peckham Rye Park ve Ortak Alanı

Fotoğraf: Laura Reynolds
 

Bu parkın en güzel yanlarından biri güneye doğru yürümeye başladığınızda içerisinde kafe, macera oyun alanı ve kaykay parkı bulunuyor kısacası oldukça hareketli bir lokasyon. Ayrıca Londra’da ilkbaharda çiçek açan wisteria’ları (mor salkım) görmek için en iyi yerlerden biridir.

En yakın istasyonlar: East Dulwich, Honor Oak, Nunhead.

Greenwich Parkı

Fotoğraf: Mark Ramsay 
 

Londra’nın en çarpıcı bakış açılarından birine ev sahipliği yapan, 17. yüzyıldan kalma harikaya bakan etkileyici bir çim alan Kraliçe Evi Thames Nehri ve Canary Wharf’ın ışıldayan gökdelenlerini direkt gören bir lokasyona sahip.

En yakın istasyonlar: Greenwich (Ulusal Tren), Kuzey Greenwich.

Londra Bostanları

Fotoğraf: D1v1d 
 

Broadway Market’in dibinde Hackney’nin en popüler parklarından biri olan London Fields yer alır. Biranızı yudumlamak için mükemmel bir yer olmasının yanı sıra içerisinde yemek yiyebileceğiniz güzel yerler bulunur. Pastoral değil, ama kesinlikle Londra’nın en hareketli yeşil alanlarından biri.

En yakın istasyonlar: Hackney Central, Cambridge Heath, Haggerston.

Victoria Parkı

Fotoğraf: Matt
 

Şehrin favorisi olan Victoria Park’ta; tekne gezisi yapabileceğiniz bir göl, iki kafe, kaykay parkı ve geniş bir oyun alanı gibi olanaklar bulunmaktadır. Çiçeklerle dolu Eski İngiliz Bahçesi, özellikle ilgi çekici bir yer. Köpek heykelleri park kapılarını koruyor.

En yakın istasyonlar: Hackney Wick, Homerton, Cambridge Heath, Mile End.

Battersea Parkı

Fotoğraf: Kamran Çaudri
 

Battersea Parkı, Londra’nın 19. yüzyıldaki en büyük parklarından biridir. Park, 1846 ve 1864 yılları arasında James Pennethorne ve John Gibson tarafından tasarlanmıştır. Başlangıçta düz ve bataklık olan park alanı, Royal Victoria Rıhtımı’ndan çıkarılan malzeme kullanılarak inşa edilmiştir. Bu malzemeler Thomas Cubitt tarafından ücretsiz olarak tedarik edilerek eklenmiştir.

Battersea Parkı, kıvrımlı patikaları, düzensiz bir göl, çiçek bahçeleri, yeşil alanları ve çalılıklar dâhil olmak üzere tipik Viktorya parkı özelliğini korumaktadır. 19. yüzyıl tasarımı olan alan, Yüksek Viktorya Dönemi karışık tarzını yansıtan halka açık bir park olma özelliği taşımaktadır. Ayrıca 1951’de Britanya Zevk Bahçeleri Festivali’ne ev sahipliği yapmasıyla da ismini duyurmuştur.

En yakın istasyonlar: Battersea Park, Queenstown Road.

Bushy Park

Fotoğraf: James Stringer 
 

Bushy Parkı, Birleşik Krallık’ın başkenti Londra’nın Richmond upon Thames semtinde bulunan bir parktır. Park, Londra’nın Kraliyet Parkları’ndan biri olup 445 hektarlık yüzölçümü ile Richmond Parkı’ndan sonra ikinci büyük parktır. Gezen kızıl ve karaca geyik sürüleriyle ünlü olan Bushy Park, vahşi yaşamı deneyimlemek için harika bir yerdir (sadece mesafenizi korumayı unutmayın).

En yakın istasyonlar: Teddington, Hampton Wick, Hampton Court.

Richmond Parkı

Fotoğraf: Matt
 

Bu parka gittiğiniz gün, Instagram’a en çok story paylaştığınız gün olacak!

Nadir mantar türleri, kuşlar, böcekler, yarasalar, otlar, kır çiçekleri ve daha fazlasıyla dolu 2.500 dönümlük ulusal doğa rezervi olan Richmond Park’a gidin, sonra bu yazıya yorum olarak deneyimlerinizi paylaşın 🙂

En yakın istasyonlar: Richmond.

Bu haber adada kalmaya devam etsin mi?

Kalsın0SonuçlarGitsin
0 People voted this article. 0 Upvotes - 0 Downvotes.
svg

Aklında bir şey mi var?

Yorumları göster / Yorum yap

Cevap ver

Yükleniyor...
svg