Akıştasın: Restore Edilen Crystal Palace Metrosunun İlk Fotoğrafları

Yükleniyor...
svg

Restore Edilen Crystal Palace Metrosunun İlk Fotoğrafları

Eylül 12, 20242 dk okuma süresi

Güney Londra’nın “gizli hazinelerinden” biri 3,5 milyon sterlinlik bir restorasyondan geçti… ve burayı siz de ziyaret edebilirsiniz.

Crystal Palace Metrosu’ndaki restorasyon çalışmaları nihayet tamamlandı. Bu Viktorya dönemi harikası, Londra’daki hiçbir şeye benzemeyen kırmızı ve krem ​​rengi yelpaze tonozlardan oluşan bir karışım. Burası, Westminster Sarayı’nı tekrardan inşa eden Charles Barry’nin oğlu Edward Middleton Barry’nin el işi.

Metro, ziyaretçileri yüksek seviyeli tren istasyonundan Crystal Palace’a taşımak için 1865’te inşa edildi. Crystal Palace 1936’da yandıktan sonra, metro kullanılmaz hale geldi ve kapatıldı. Şimdi, Friends of Crystal Palace Subway’in uzun bir kampanyasının ardından yapı herkesin hayran kalması için restore edildi. Burası, Crystal Palace alanının hayatta kalan en büyük kalıntısıdır.

Crystal Palace metrosu

 

Crystal Palace metrosu

 

3,5 milyon sterlinlik proje, City of London ve Historic England tarafından desteklenen bireysel bağışlarla finanse edildi. Yatırımlar, giriş avlusuna yeni bir çatı ve tüm yapıya daha genel onarımlar sağladı. Grade II* listesindeki metro, 2025’teki 160. yıl dönümü için en güzel haline geri döndü.

Metro artık parkın tamamının topluluk önderliğinde yönetilen yeni koruyucusu olan Crystal Palace Park Trust tarafından işletilecek. Restorasyonu, Bromley Konseyi tarafından yönetilen parkın daha geniş bir yenilenmesinin bir parçasıdır.

 

Bu yıl 21 Eylül Cumartesi günü saat 10.00-14.00 arasında düzenlenecek Open House Festival süresince metroyu ücretsiz kullanabilirsiniz.

Bu haber adada kalmaya devam etsin mi?

Kalsın1SonuçlarGitsin
3 People voted this article. 2 Upvotes - 1 Downvotes.
svg

Aklında bir şey mi var?

Yorumları göster / Yorum yap

Cevap ver

Yan daireye geç
Yükleniyor...
svg