Akıştasın: Ümmühan Tunçtürk’ün Güçlü Kadınları: “Kaç Cephede Birden Savaşıyorsun?” Sergisi

Yükleniyor...
svg

Ümmühan Tunçtürk’ün Güçlü Kadınları: “Kaç Cephede Birden Savaşıyorsun?” Sergisi

Eylül 9, 20241 dk okuma süresi

Ümmühan Tunçtürk‘ün kişisel sergisi “Kaç Cephede Birden Savaşıyorsun?” Galeri Kambur’da izleyiciyle buluştu. 17 Eylül 2024
tarihine kadar Galeri Kambur’da görülebilecek olan sergideki eserler Ümmühan Tunçtürk’ün, insanın kendi gerçeğini arayış öyküsüne odaklanırken, tecrübe ettiği şeyleri dışa vurarak içinde bulunduğu coğrafyayı, bu coğrafyanın üzerine bıraktığı kültürel etkiyi su yüzüne çıkaran eserlerini bir araya getiriyor.

Sergideki eserleriyle ilgili konuşan Ümmühan Tunçtürk sanat anlayışıyla ilgili şunları ifade ediyor: “Resimlerimin ilk dönemlerinde yarı soyutlanmış figürler ve etnik motiflerin bir araya gelmesiyle oluşan kompozisyonlar vardı. Bir süre sonra bu figürler ve motifler sadeleşerek sadece kadın figüründen oluşan kompozisyonlara dönüştü.

Bu kadınlar form olarak daha kilolu bir yapıya sahip. Betimsel olarak söylemek gerekirse çocukluğumdan bu yana çevremde kadının kilolu olması sağlık ve güç belirtisi olarak algılanırdı. Dolayısıyla bilinçaltımda güçlü kadın imgesi böyle şekillendi.”

Bu haber adada kalmaya devam etsin mi?

Kalsın0SonuçlarGitsin
0 People voted this article. 0 Upvotes - 0 Downvotes.
svg

Aklında bir şey mi var?

Yorumları göster / Yorum yap

Cevap ver

Yükleniyor...
svg