Akıştasın: Kalabalıktan Uzak, Aşka Yakın: Hardy’nin Duygu Dolu Taşra Hikâyesi

Yükleniyor...
svg

Kalabalıktan Uzak, Aşka Yakın: Hardy’nin Duygu Dolu Taşra Hikâyesi

Eylül 9, 20241 dk okuma süresi

Thomas Hardy’nin, Wessex’te yazmaya başladığı “Çılgın Kalabalıktan Uzak”, yazarın ilk romanı olmasına rağmen kendisine
hem büyük bir edebî başarı hem de şöhreti getirir. Victoria döneminde yaşayan çiftçilerin gündelik yaşamı, sorunları, değer yargıları, taşranın getirdiği kasvet gibi konular, aşk, gurur ve ihanet gibi kavramlarla çeperleyen kitap, Hardy’nin “en sıcak ve aydınlık” romanı olarak niteleniyor.

Bathsheba Everdene, amcasından miras kalan çiftliğe taşınan genç, güzel ve cesur bir kadındır. Çiftçilikle uğraşmayı kafasına koyan Everdene, bunu bir kâhyaya ihtiyaç duymadan yapmayı kafasına koyar. Tek başına, çıtkırıldım bir görünüşe sahip Everdenr’in bu fikrini, Weatherbury köyü sakinleri merakla beklemektedir.Genç kadın çiftlik işleriyle cebelleşirken diğer yandan da sadık ve maharetli Çoban Oak, saplantılarının tutsak ettiği Çiftçi Boldwood ve sorumsuz Çavuş Troy’a karşı olan duyguları arasında gidip gelmeye başlar.

Çılgın Kalabalıktan Uzak, tepedeki güneşin selamladığı, içten ve naif bir köy ortamıyla trajik olaylar arasında bir denge kuran garip uyumuyla Hardy’nin elinde pek çok farklı konuyla ilgili bir o kadar da farklı kapıyı çalan bir kitap olarak değerlendiriliyor.

Bu haber adada kalmaya devam etsin mi?

Kalsın0SonuçlarGitsin
0 People voted this article. 0 Upvotes - 0 Downvotes.
svg

Aklında bir şey mi var?

Yorumları göster / Yorum yap

Cevap ver

Yükleniyor...
svg