Akıştasın: Yer Değiştirme Kavramına “Kritik” Bir Bakış

Yükleniyor...
svg

Yer Değiştirme Kavramına “Kritik” Bir Bakış

Eylül 2, 20241 dk okuma süresi

Yer değiştirme algısını tekrar ele alan eserlerden oluşan “Critical Shifts” sergisi, 3 Ekim – 30 Kasım 2024 tarihleri arasında
İstanbul’daki Barın Han’da izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. Maria Korolkova, Margarita Osepyan ve Kate Umnova’nın küratörlüklerinde katılımcıların karşısına sergide, başta Türkiye olmak üzere dünyanın dört bir yanından yirmi iki sanatçıyı bir araya getiriyor.

Çin, Avrupa, Rusya, Türkiye, Birleşik Krallık, ABD ve Özbekistan gibi ülkelerdeki sanatçıların eserlerinin sergileneceği “Critical Shifts”, yer değiştirme kavramı ve felsefesiyle ilgili alışılmış söylemlerin dışına çıkarak farklı perspektifleri yansıtma amacı taşıyor.

“Critical Shifts”, küçük madde, form ve anlam hareketlerini göz önünde bulundurarak, değişimin devamlılığındaki belirsizliklere, farklılıklara ve zihni yorup şaşırtan zamansallıklara odaklanan pek çok etkeni barındırıyor.

Sergide yer alan sanatçılar şöyle: Greta Alfaro, Rong Bao, Burçak Bingöl, Gülizar Çepoğlu, Marjolijn Dijkman, Sinem Dişli, FRAUD, Jim Hobbs, Merve İşeri, Saodat Ismailova, Ege Kanar, Jiabao Li, Marie-Luce Nadal, Kerem Ozan Bayraktar, Yağız Özgen, Julien Prévieux, Sümer Sayın, Pip Thornton, Dimitri Venkov, Emma Waltraud Howes, Cansu Yıldıran.

Bu haber adada kalmaya devam etsin mi?

Kalsın0SonuçlarGitsin
0 People voted this article. 0 Upvotes - 0 Downvotes.
svg

Aklında bir şey mi var?

Yorumları göster / Yorum yap

Cevap ver

Yan daireye geç
Yükleniyor...
svg