Akıştasın: Soyut ve Somutun Buluştuğu Sergi: Murat Germen’in “Dokunma!”

Yükleniyor...
svg

Soyut ve Somutun Buluştuğu Sergi: Murat Germen’in “Dokunma!”

Ağustos 31, 20241 dk okuma süresi

Murat Germen’in yeni kişisel sergisi “Dokunma!”, 24 Eylül ile 30 Ekim’de Galeri/Miz’de sanatseverlerle buluşuyor. Aynı zamanda Galeri/Miz’in de sezon açılışını yapacak sergi Germen’in dijital üretimlerinin toplamından oluşuyor. Şehirde işlenen suçların olay yeri incelemesi sırasında çekilip, delil olarak kullanılan fotografik belgelerden bir araya geldiği, web tarayıcısı konseptindeki bir arayüz vesilesiyle başka bir hâle bürünen arşivsel bir külliyatın ilham alıyor.

“Dokunma!”daki fotoğraflar; tasarımcı Emrah Kavlak’ın tasarladığı ve üç boyutlu dünyanın simülasyonunu temsil eden dijital bir arayüze 6’lı setler halinde yüklenerek ve parametrik seçimlerin ardından farklı bakış açıları için yer temin eden mouse hareketleri ile dijital foto- kolajlar olarak türetiliyor.

Murat Germen bu serisinde, hali hazırdaki fotoğraflardan yeni görsel ve içerikler üreterek sergiyi izleyenler için soyut imgeler üretiyor. Başka bir deyişle; somut fotoğrafları soyut görselliklere dönüştürerek kentsel, kültürel ve mimari yıkımın boyutları, yapı-sökümcü bir dille tekrar yorumlayarak izleyiciye aktarıyor.

Bu haber adada kalmaya devam etsin mi?

Kalsın0SonuçlarGitsin
0 People voted this article. 0 Upvotes - 0 Downvotes.
svg

Aklında bir şey mi var?

Yorumları göster / Yorum yap

Cevap ver

Yükleniyor...
svg