Akıştasın: Vera Molnár’a Saygı Duruşu: “Vera Molnár’ın İzinde”

Yükleniyor...
svg

Vera Molnár’a Saygı Duruşu: “Vera Molnár’ın İzinde”

Ağustos 29, 20241 dk okuma süresi

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, bu sezon da sanatseverleri önemli bir sergiyle daha buluşturmaya hazırlanıyor. Algoritma ve bilgisayar sanatının dahi isimlerinden Vera Molnár’a saygı duruşu niteliğindeki “Vera Molnár’ın İzinde” başlıklı sergi, sanatçıdan ve onun çağın ötesine geçen çalışmalarından ilham alan 15 sanatçının eserlerini bir araya getiriyor.

Stiftung für Kunst und Kultur e.V. ve Broich Digital Art Foundation iş birliğiyle gerçekleşecek “Vera Molnár’ın İzinde” sergisi, 19 Eylül 2024 – 26 Ocak 2025 arasında ziyaretçilerini ağırlayacak.

Aralarında Antoine Schmitt, Refik Anadol, Erwin Steller, Mark Wilson ve Casey Reas’ın bulunduğu sanatçıların, Molnár’ın çalışma sistemlerini kullanarak ya da görsel dünyasına atıfta bulunarak video ve artırılmış gerçeklik gibi modern medya araçlarıyla yarattıkları eserler, Vera Molnar’ın eserleriyle birlikte sanatseverlerle buluşacak.

Geçtiğimiz yıl 99 yaşında yaşamını yitiren Vera Molnár’a bir saygı duruşu niteliğindeki “Vera Molnár’ın İzinde”, Pera Müzesi’nin bir diğer yeni sergisi “Hesaplar ve Tesadüfler”le eş zamanlı olarak sanatseverlerin karşısına çıkacak.

Bu haber adada kalmaya devam etsin mi?

Kalsın0SonuçlarGitsin
0 People voted this article. 0 Upvotes - 0 Downvotes.
svg

Aklında bir şey mi var?

Yorumları göster / Yorum yap

Cevap ver

Yükleniyor...
svg