Yükleniyor...
svg

Ulrike Müller’i Tanıyalım

Ağustos 8, 20241 dk okuma süresi

Ludwig Forum küratörü Eva Birkenstock’un daveti üzerine, Ulrike Müller, müzenin Işık Kulesi olarak adlandırılan mekanında iki devasa duvar arasında “Kağıt Beden (hayalet)” ve “Kağıt Beden (işaretçi)” adlı iki duvar resmi oluşturdu. Sergi, müzenin mekânsal ve kurumsal dinamiklerini inceliyor, ölçek ve değer farklılıklarından yola çıkarak farklı bir yapı oluşturuyor.

Müller’in “Kağıt Bedenime Anıt” sergisi, anıtsallığı farklı bir perspektiften ele alıyor ve sanatçının farklı işlerini bir araya getirerek müzenin koleksiyonunu harekete geçiriyor. Müller, grafikler ve tekstil parçalarıyla mekanda yarattığı etkiyle, müze duvarından mücevher benzeri bir eserin sergilenmesi arasında ilginç bir denge kuruyor.

Sergide ayrıca, kadın sanatçıların eserlerinden oluşan bir koleksiyon da yer alıyor, bu da müzenin anıtsallığını sorgulayan bir yaklaşımı destekliyor. Müller’in eserleri, zaman ve mekân kavramları üzerine yapılan düşüncelere yeni bir bakış açısı sağlarken, müzenin rolünü ve işlevini tartışmaya açıyor.

Sergi Bilgileri

Ludwig Forum
Ulrike Müller: ‘Kağıt Bedenime Anıt’
Sergi: 9 Aralık 2023–18 Ağustos 2024
ludwigforum.de
Jülicher Straße 97-109, 52070 Aachen.

Bu haber adada kalmaya devam etsin mi?

Kalsın1SonuçlarGitsin
1 People voted this article. 1 Upvotes - 0 Downvotes.
svg

Aklında bir şey mi var?

Yorumları göster / Yorum yap

Cevap ver

Yükleniyor...
svg