Akıştasın: İstanbul’da İzlemeniz Gereken En İyi Oyunlar

Yükleniyor...
svg

İstanbul’da İzlemeniz Gereken En İyi Oyunlar

Temmuz 10, 20243 dk okuma süresi

İstanbul’un tiyatro sahneleri, 2024 sezonunda birbirinden etkileyici oyunlarla sanatseverleri ağırlamaya hazırlanıyor. Hem klasik hem de modern yapımlarla dolu bu sezonda, mutlaka izlemeniz gereken oyunları sizler için derledik. İşte gelecek tiyatro sezonunda İstanbul’da izleyebileceğiniz en iyi oyunlar:

 

Othello Tiyatro Oyunu

-Yaş Sınırı: 12+

-Süre: 140 dakika

-Tarih: 19 Temmuz – 21 Temmuz 2024

-Mekan: Moda Sahnesi, Kadıköy

 

William Shakespeare’in en beğenilen eserlerinden biri olan “Othello”, Kemal Aydoğan’ın yönetmenliğinde sahneye taşınıyor. Emine Ayhan’ın çevirisiyle dilimize kazandırılan bu klasik, aşk, kıskançlık ve ilişkilerin ötesinde politika, sınıf farkı ve kimlik konularını da derinlemesine ele alıyor. Güçlü tasarımı ve oyuncu kadrosuyla Moda Sahnesi’nde izleyicilerle buluşacak.

 

Cırcır Böcekleri, İtler ve Biz Tiyatro Oyunu

-Yaş Sınırı: 13+

-Süre: 75 dakika (Tek Perde)

-Tarih: 2 Ağustos 2024

-Mekan: Kadıköy Belediyesi Selamiçeşme Özgürlük Parkı, Kadıköy

 

Sam Shepard’ın “True West” oyununa modern bir yorum getiren “Cırcır Böcekleri, İtler ve Biz”, iki kardeşin birbirini keşfetme ve birbirine dönüşme hikayesini anlatıyor. Kentin doğayla, sanatın ticaretle, eğitimin cehaletle ve hayallerin gerçeklerle savaşı, trajedi ve dram dolu bir anlatımla sahneleniyor.

 

Selmin Zeki Hanım: Hasta Adamın Kızı Tiyatro Oyunu

-Yaş Sınırı: 16+

-Süre: 75 dakika

-Tarih: 16 Temmuz 2024

-Mekan: Moda Sahnesi, Kadıköy

 

Osmanlı İmparatorluğu’nun son yıllarında geçen “Selmin Zeki Hanım: Hasta Adamın Kızı”, siyasi çalkantılar içinde inandığı değerlerin yerlerinden edilmesini hazmedemeyen Selmin Hanım’ın dramını anlatıyor. Oyunun sahneye koyduğu dönemin siyasi gündeminin, aile ve kadın-erkek ilişkilerine etkilerini derinlemesine ele alıyor.

 

Richard Tiyatro Oyunu

-Yaş Sınırı: 18+

-Süre: 120 dakika

-Tarih: 20 Ağustos 2024

-Mekan: Maximum Uniq Açık Hava, İstanbul Avrupa

 

Okan Bayülgen’in yönetmenliğinde sahnelenen “Richard”, Shakespeare’in III. Richard karakterini modern bir bakış açısıyla ele alıyor. Yıl 2012’de, Kral III. Richard’ın kemiklerinin Leicester’da bir otoparkta bulunmasından ilham alan bu prodüksiyon, sıradışı bir tiyatro deneyimi sunuyor. Krallık ve tiyatro dünyasını birbirine bağlayan bu oyun, izleyicilere unutulmaz anlar yaşatacak.

 

2024 tiyatro sezonu, İstanbul’da sahnelenecek birbirinden etkileyici oyunlarla sanatseverlere dolu dolu bir program sunuyor. Shakespeare’in “Othello”su, Sam Shepard’ın “Cırcır Böcekleri, İtler ve Biz”i, Osmanlı döneminden “Selmin Zeki Hanım: Hasta Adamın Kızı” ve Okan Bayülgen’in “Richard”ı, tiyatroseverleri bekliyor. Bu eşsiz oyunları kaçırmamak için şimdiden biletlerinizi alın ve tiyatronun büyülü dünyasında yerinizi ayırın.

Bu haber adada kalmaya devam etsin mi?

Kalsın0SonuçlarGitsin
0 People voted this article. 0 Upvotes - 0 Downvotes.
svg

Aklında bir şey mi var?

Yorumları göster / Yorum yap

Cevap ver

Yükleniyor...
svg